Deffmat till grillen

Per portion: 324 kalorier 13 g fett 36 g protein Ingredienser: 3 msk jungfruolja 3 msk hackad färsk basilika 1 msk hackad färsk mejram 1 tsk salt Raps eller olivolja 1 röd paprika, halverade på längden 1 liten aubergine, skuren i omgångar 1 medelstora zucchini, halverade på längden 1 msk rödvinsvinäger 1 medelstor röd lök, skuren i 1/2-inch-thick omgångar 4 plommontomater, halverade på längden 4 benfritt, skinn kycklingbröst, (ca 1 1/4 pounds), trimmas och anbud borttagna (se not) 1/4 tsk nymalen peppar Tillagning Värm grillen till en medelhög temperatur. Kombinera olja, basilika, mejram och salt i en liten skål och lägg över 1 matsked av blandningen i en annan liten skål. Pensla båda sidor av paprika, aubergine, zucchini, tomat och lök bitar med matlagningolja. Grilla grönsaker, vänd en gång, tills den är mjuk , ca 5 minuter per sida för peppar, 4 minuter per sida för aubergine och zucchini och 3 minuter per sida för tomater och lök. Pensla matskeden av örtblandningen på båda sidorna av kycklingen och strö över peppar. Grilla kycklingen tills den är genomstekt och inte längre rosa i mitten, 4-5 minuter per sida. Lägg under tiden över de grillade grönsakerna på en skärbräda och hacka i bitar. Gå tillbaka till skålen och blanda med vinäger och den resterande örtblandningen. Servera! Recept från: eatingwell.com